LIZ Brow & Beauty Expert

Alles over Microblading


Wat is microblading?

Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van semi-permantente make-up voor de wenkbrauwen. Door middel van een manuele pen met micronaaldje, worden er fijne hairstrokes in de huid gepigmenteerd. Omdat de hairstrokes flinterdun zijn, geeft deze manier het meest natuurlijke effect ever!

N

VOORZORG

 • Tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt microblading afgeraden.
 • Geef gezondheidsklachten altijd van te voren aan.
 • Er mag 24 uur voor de behandeling geen alcohol, koffie, (groene) thee en andere bloedverdunners worden gebruikt/genuttigd.
 • Vermijd 1 week voor de behandeling overmatig zonlicht.
 • Vermijd 2 weken voor de behandeling chemische peelingen.
 • De behandeling kan tijdens de menstruatie gevoeliger zijn.
 • Botox of filler behandelingen zijn tot 2 weken toegestaan.
 • Op littekenweefsel kan het pigment minder goed hechten.
 • Vroegtijdig pigment verlies komt vaker voor bij een vet- huidtype. In dat geval kan soft shading/powder een uitkomst zijn.
 • Je mag vlak voor de behandeling 2x paracetamol innemen.
N

NAZORG

 • Alleen op de eerste dag na de behandeling: iedere 2 uur afnemen met een vochtig wattenschijfje en een (dun) laagje aftercare zalf aanbrengen.
 • Vanaf de volgende dag: 4 dagen droog houden, maar wel gedurende 1 week 5x per dag een dun laagje aftercare zalf aanbrengen.
 • Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen zo min mogelijk aanraakt.
 • Vermijd de eerste 4 dagen overmatig transpireren. 
 • Vermijd de eerste 2 weken direct zonlicht en de sauna.
 • De eerste 2 weken geen crème of make -up aanbrengen op je wenkbrauwen.
 • Botox of filler behandelingen zijn na 2 weken opnieuw toegestaan.
 • Na een aantal dagen kun je enkele korstjes verliezen.
 • Het pigment zal ongeveer 30% lichter gaan worden. 
Microblading
Voor wie is microblading geschikt?

Microblading is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, die op zoek is naar een manier om zijn of haar wenkbrauwen te corrigeren, perfectioneren of op te vullen. Bijvoorbeeld als je gewoon weinig wenkbrauwhaartjes hebt van jezelf. Als je een ziekte hebt die voor haaruitval zorgt. Maar ook als je bijvoorbeeld door een litteken een strookje haar mist. Omdat microblading zeer natuurlijk oogt, is het een perfecte techniek om je wenkbrauwen mee op te vullen!

Wat zijn de voordelen van microblading?
 • Altijd perfect gevormde wenkbrauwen
 • Maakt wenkbrauw make- up overbodig
 • Geen tatoeage maar semi-permanente make up
 • Elk jaar is het model aan te passen aan jouw wensen
 • Een strakker en natuurlijker resultaat dan reguliere PMU
 • Volume en ronding aangepast aan jouw wensen
 • Creeërt een open blik met liftend effect!
 • Eenmalige jaarlijkse investering
Met welke merken werkt LIZ?
LIZ werkt uitsluitend met het merk Li Pigments. Dit gerenommeerde bedrijf produceert al meer dan 20 jaar pigmenten op het gebied van permanente make-up. Li Pigments staan bekend om duurzaamheid, minimale tot geen verkleuringen en uitloop. Daarnaast gegarandeerd 100% veiligheid. De pigmenten zijn o.a. samengesteld uit organische mineralen. De kleur van het pigment wordt exact afgestemd op jouw huid en haartint.
Is microblading permanente make-up?

Microblading is een semi-permanente make-up en blijft ongeveer 3 jaar zichtbaar. Na een microblading behandeling blijven de hairstrokes, afhankelijk van je huidtype, ongeveer 1 tot 2 jaar goed zichtbaar. De hairstrokes zullen langzaam vervagen, maar de vorm blijft wel jaren zichtbaar. Daarom wordt geadviseerd om na ongeveer 1 jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Deze nabehandeling duurt gemiddeld 1 uur.

Bij sommige huidtypes kan het voorkomen dat het pigment sneller vervaagt dan gebruikelijk. In dit geval kun je in overleg vaker terugkomen voor een nabehandeling.

Wat is het verschil tussen Microblading, reguliere permanente make-up (PMU) en tatoeëren?
 • Microblading is manueel aangebrachte semi-permanente make-up, geschikt voor alle huidtypes. Met uitzondering van een extreem vet-huidtype. Met behulp van een manuele pen met een aantal flexibele naaldjes, worden er voorzichtig hairstrokes in de huid gepigmenteerd. De hairstrokes worden voorzichtig in de bovenste huidlaag (opperhuid) geplaatst. Hierdoor is het effect super strak en scherp. In vergelijking met reguliere PMU is deze behandeling milder en het eindresultaat natuurlijker. Microblading is een semi- permanente make up en blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zichtbaar. Na ongeveer 3 jaar is het pigment volledig verdwenen.
 • Het plaatsen van reguliere PMU is met behulp van een machine en 1 of meerdere naalden. Het pigment wordt onder de opperhuid (lederhuid) ingebracht. Omdat er dieper in de huid wordt gepigmenteerd, blijft het resultaat langer zichtbaar dan microblading. Maar de kans op uitvloeiing is dan ook hoger. Het pigment zal na enkele jaren vervagen, maar veelal nooit volledig uit zichzelf verdwijnen.
 • Bij een tatoeage wordt er met een machine en een naald, inkt in de onderste huidlaag aangebracht. De kans op uitvloeiing is groot en de inkt zal nooit uit zichzelf verdwijnen.

Resultaten

Hoe zien mijn wenkbrauwen er vlak na de behandeling uit?

Na de behandeling kan je huid lichtjes rood van kleur zijn, maar dit zal vrij snel wegtrekken. De kleur is ongeveer 30% donkerder dan het eindresultaat. De hairstrokes zijn flinterdun en daardoor oogt het direct na de behandeling al super natuurlijk!

Hoe lang blijven de wenkbrauwen zichtbaar?

De zichtbaarheid is afhankelijk van je huidtype, nazorg en levensstijl. Er wordt geadviseerd om gemiddeld 1 keer per jaar een nabehandeling uit te laten voeren. De gepigmenteerde haartjes zijn dan licht vervaagd, maar het model van de wenkbrauw is dan nog wel goed zichtbaar. Na ongeveer 3 jaar zal de pigmentatie volledig verdwenen zijn. Indien gewenst kun het model dan altijd opnieuw laten aanpassen.

Is microblading pijnlijk?

De gevoeligheid tijdens microblading zal per persoon verschillen. De pijn wordt door sommigen omschreven als epileren met een touwtje. In vergelijking met een behandeling met een machine (reguliere PMU) is deze manier een stuk milder. Menstruatie kan invloed hebben op de gevoeligheid tijdens de behandeling. Indien gewenst kun je een uur voor de behandeling 2x paracetamol innemen (let op: geen aspirine!).

Welke pigmenten worden er gebruikt?
LIZ werkt uitsluitend met het gerenommeerde merk LiPigments. LiPigments heeft al meer dan 20 jaar ervaring en kennis op het gebied van het produceren van pigmenten, speciaal ontwikkeld voor permanente make-up. LiPigments voldoet aan de richtlijnen van de EU Resolution ResAP (2008)1, en is goedgekeurd door de FDA, door de GmbH (het CTL), en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteiten. Ze behoren tot de top 3 best geteste pigmenten ter wereld qua veiligheid en zijn ook MRI veilig. De kleuren zijn parabenenvrij en worden gemaakt met steriel (niet gedistilleerd zoals de meeste Nederlandse merken) water. Alle kleuringen hebben een andere ingrediëntenlijst, welke vermeld staat op de verpakking. Het is een samenstelling van o.a. organische en synthetische mineralen. Mocht je bepaalde allergieën hebben, dan is het verstandig deze van te voren te bespreken.

Waarom LIZ

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Via de website kun je gemakkelijk een afspraak maken voor een behandeling.

We starten met een intakegesprek. In dit gesprek word je geïnformeerd over microblading, de nazorg en eventuele risico’s. Vervolgens word je gevraagd om een toestemmingsformulier te ondertekenen.

Daarna neem je plaats op de behandelstoel en zorgen we dat je comfortabel ligt (dekentje en extra kussentje zijn hiervoor beschikbaar).

De eerste stap is het bepalen van de vorm van je gewenste wenkbrauw. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van jouw gezicht en de ‘golden ratio’. Met een speciale kompas en passer wordt de perfecte vorm van je wenkbrauwen uitgemeten en omlijnd met een speciaal potlood.

Vervolgens kun je je wenkbrauwen bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat je helemaal tevreden bent met de nieuwe vorm.

Het pigmenten van de hairstrokes is binnen ongeveer 30 minuten afgerond. De totale behandeling (intakegesprek, aftekenen, nazorg ect.) neemt ongeveer 2 uur in beslag.

Voor een optimaal resultaat wordt binnen 6 tot 10 weken een gratis nabehandeling ingeboekt.

Waar vindt de behandeling plaats?

Onze sfeervolle salon ligt in het centrum van Poortugaal. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Er is altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Waarom zou ik kiezen voor LIZ?

Uitsluitend getraind door de allerbeste binnen dit vakgebied:
– de PhiAcademy
– de Elite Microblading Academy
– en de winnares microblading contest Liucija Penkauskiené

 • Uitstekende recensies op social media
 • Uitsluitend gebruik van de allerbeste merken
 • Persoonlijke aandacht en uitgebreid advies
 • Nazorg informatie en nazorg producten
 • GGD gecertificeerde salon
Wanneer is LIZ beschikbaar?

Bij LIZ kun je terecht op dinsdag, donderdag, vrijdag & zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 21:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak, zodat we alle tijd en aandacht hebben voor jou!

Staat het antwoord
dat jij zoekt
er niet tussen?

Stuur een mailtje naar eyesbyliz@gmail.com
Wij helpen je graag verder!