LIZ Brow & Beauty Expert

Alles over Shading/Powder Wenkbrauwen

Wat zijn Soft Shading/Powder wenkbrauwen?

Softap® Shading/Powder is de meest vernieuwende techniek op het gebied van semi-permanente make-up voor de wenkbrauwen! Door middel van een manuele pen met ultradunne naaldjes op een rij, worden er minuscule stippeltjes in de huid gepigmenteerd. Een combinatie met microblading hairstrokes is ook mogelijk. Doordat deze techniek manueel wordt uitgevoerd, is het effect zacht en daardoor het meest natuurlijk ever!

N

VOORZORG

 

 • Tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt deze behandeling afgeraden.
 • Geef gezondheidsklachten altijd van te voren aan.  
 • Er mag 24 uur voor de behandeling geen alcohol, koffie (groene) thee en andere bloedverdunners worden gebruikt/genuttigd.
 • Vermijd minimaal 1 week voor de behandeling overmatig zonlicht.
 • Vermijd 2 weken voor de behandeling chemische peelingen.
 • De behandeling kan tijdens de menstruatie gevoeliger zijn.
 • Botox-behandelingen zijn tot 2 weken voor de behandeling toegestaan.
 • Op littekenweefsel kan het pigment minder goed hechten.
 • Vroegtijdig verlies van het pigment komt vaker voor bij een vet- huidtype.
 • Je mag vlak voor de behandeling 2x paracetamol innemen.
N

NAZORG

 • Alleen de eerste dag na de behandeling: iedere 2 uur afnemen met een vochtig wattenschijfje en vervolgens een nieuw laagje aftercare zalf aanbrengen.
 • Vanaf de volgende dag: 4 dagen droog houden, maar wel gedurende 1 week een dun laagje aftercare zalf aanbrengen (ongeveer 4x per dag).
 • Let op: stoppen met het aanbrengen van aftercare zalf, wanneer er kostjes onstaan. Hiermee voorkom je vroegtijdig pigment verlies.
 • Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen zo min mogelijk aanraakt.
 • Vermijd de eerste 4 dagen overmatig transpireren (bv. intensief sporten). 
 • Vermijd de eerste 2 weken direct zonlicht en de sauna.
 • De eerste 2 weken geen créme of make -up aanbrengen op je wenkbrauwen.
 • Het pigment zal ongeveer 30% lichter gaan worden. 

Shading/Powder

Voor wie is shading/powder geschikt?

Softap® Shading/powder is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, die op zoek is naar een manier om zijn of haar wenkbrauwen te corrigeren, perfectioneren of op te vullen. Bijvoorbeeld als je gewoon weinig wenkbrauwhaartjes hebt van jezelf. Of als je een ziekte hebt die voor haaruitval zorgt. Maar ook als je bijvoorbeeld door een litteken een strookje haar mist. Shading/powder is in vergelijking met microblading ook zeer geschikt voor de vette huid en/of grove huidstructuur. De minuscule stippeltjes zorgen voor een zacht gepoederd resultaat. Omdat shading/powder zeer natuurlijk oogt, is het een perfecte manier om je wenkbrauwen mee op te vullen!

Wat zijn de voordelen van shading/powder?
 • Altijd perfect gevormde wenkbrauwen.
 • Maakt wenkbrauw make- up overbodig.
 • Geen tatoeage maar semi-permanente make up.
 • Elk jaar is het model aan te passen aan jouw wensen.
 • Een strakker en natuurlijker resultaat dan reguliere PMU.
 • Volume en ronding aangepast aan jouw wensen.
 • Creeërt een open blik met liftend effect!
 • Eenmalige jaarlijkse investering.
Met welke merken werkt LIZ?
LIZ werkt uitsluitend met het merk Li Pigments. Dit gerenommeerde bedrijf produceert al meer dan 20 jaar pigmenten op het gebied van permanente make-up. Li Pigments staan bekend om duurzaamheid, minimale tot geen verkleuringen en uitloop. Daarnaast gegarandeerd 100% veiligheid. De pigmenten zijn o.a. samengesteld uit organische mineralen. De kleur van het pigment wordt exact afgestemd op jouw huid en haartint.
Is shading/powder permanente make-up?

Shading/powder is een semipermanente make-up en blijft afhankelijk van je huidtype, ongeveer 1 tot 2 jaar goed zichtbaar. De minuscule stippeltjes zullen langzaam vervagen, maar de vorm blijft wel jaren zichtbaar. Na ongeveer 3 jaar is het pigment volledig verdwenen. Daarom adviseren wij om ieder jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Bij sommige huidtypes kan het voorkomen dat het pigment sneller vervaagt dan gebruikelijk. In dit geval kun je in overleg vaker terugkomen tegen een gereduceerd tarief. 

Wat is het verschil tussen shading/powder (manueel), reguliere permanente make-up (PMU) en tatoeëren?
 • Softap shading/powder is een semi-permanente make-up voor de wenkbrauwen. En geschikt voor alle huidtypes. Met een manuele pen en een aantal flexibele naaldjes op een rij, worden er minuscule stippeltjes in de huid gepigmenteerd. Deze stippeltjes worden voorzichtig in de bovenste huidlaag (opperhuid) geplaatst. Dit zorgt voor een zacht poeder effect. In vergelijking met reguliere PMU, is deze behandeling milder en het eindresultaat natuurlijker. Softap shading/powder is dus een semi- permanente make up en blijft gemiddeld 1 tot max. 3 jaar zichtbaar. Hierna is het pigment volledig verdwenen.
 • Het plaatsen van reguliere PMU is met behulp van een machine en 1 of meerdere naalden. Het pigment wordt onder de opperhuid (lederhuid) ingebracht. Omdat er dieper in de huid wordt gepigmenteerd, is de kans op uitvloeiing dan ook hoger. Het pigment zal na enkele jaren vervagen, maar veelal nooit volledig uit zichzelf verdwijnen.
 • Bij een tatoeage wordt er met een machine en een naald, inkt in de onderste huidlaag aangebracht. De kans op uitvloeiing is groot en de inkt zal nooit uit zichzelf verdwijnen.
Resultaten
Hoe zien mijn wenkbrauwen er vlak na de behandeling uit?

Na de behandeling kan je huid lichtjes rood van kleur zijn, maar dit zal vrij snel wegtrekken. De kleur is ongeveer 40% donkerder dan het eindresultaat. In vergelijking met een microblading behandeling, kunnen er iets sneller kostjes ontstaan. 

Hoe lang blijft mijn shading/powder zichtbaar?

Shading/powder is een semi-permanente make-up. Het resultaat blijft gemiddeld 1 tot 2 jaar goed zichtbaar. Na ongeveer 3 jaar is het pigment volledig uit de huid verdwenen. De minuscule stippeltjes zullen langzaam vervagen, maar de vorm blijft wel jaren zichtbaar. Daarom adviseren wij om gemiddeld na 1 jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Bij sommige huidtypes kan het voorkomen dat het pigment sneller vervaagt dan gebruikelijk. In dit geval kun je vaker terugkomen voor een nabehandeling tegen een gereduceerd tarief. 

Is de behandeling pijnlijk?

De gevoeligheid tijdens de behandeling zal per persoon verschillen. De pijn wordt door sommigen omschreven als epileren met een touwtje. In vergelijking reguliere PMU, is deze manier een stuk milder. Menstruatie kan invloed hebben op de gevoeligheid tijdens de behandeling. Indien gewenst kun je een uur voor de behandeling 2x paracetamol innemen (let op: geen aspirine!).

Welke pigmenten worden er gebruikt?
LIZ werktFoto uitsluitend met het gerenommeerde merk LiPigments. LiPigments heeft al meer dan 20 jaar ervaring en kennis op het gebied van het produceren van pigmenten, speciaal ontwikkeld voor permanente make-up. LiPigments voldoet aan de richtlijnen van de EU Resolution ResAP (2008)1, en is goedgekeurd door de FDA, door de GmbH (het CTL), en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteiten. Ze behoren tot de top 3 best geteste pigmenten ter wereld qua veiligheid en zijn ook MRI veilig. De kleuren zijn parabenenvrij en worden gemaakt met steriel (niet gedistilleerd zoals de meeste Nederlandse merken) water. Alle kleuringen hebben een andere ingrediëntenlijst, welke vermeld staat op de verpakking. Het is een samenstelling van o.a. organische en synthetische mineralen. Mocht je bepaalde allergieën hebben, dan is het verstandig deze van te voren te bespreken.
Waarom LIZ
Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Via de website kun je gemakkelijk een afspraak maken voor een behandeling. We starten met een intakegesprek. In dit gesprek word je geïnformeerd over shading/powder, nazorg en eventuele risico’s. Vervolgens word je gevraagd om een toestemmingsformulier te ondertekenen. Daarna neem je plaats op de behandelstoel en zorgen we dat je comfortabel ligt (dekentje en extra kussentje zijn hiervoor beschikbaar).

De eerste stap is het bepalen van de vorm van je gewenste wenkbrauw. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van jouw gezicht en de ‘golden ratio’. Met een speciale kompas en passer wordt de perfecte vorm van jouw wenkbrauwen uitgemeten en omlijnd met een speciaal potlood. Vervolgens kun je je wenkbrauwen bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat je helemaal tevreden bent met de nieuwe vorm.

De volgende stap is het pigmenteren. Hierna zal de nazorg worden uitgelegd. De totale behandeling ( intake, uitmeten, pigmenteren en uitleg nazorg) neemt ongeveer 2 uur in beslag. Voor een optimaal resultaat wordt een nabehandeling ingeboekt.

Waar vindt de behandeling plaats?

Onze sfeervolle salon ligt in het centrum van Poortugaal. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Er is altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Waarom zou ik kiezen voor LIZ?

Uitsluitend getraind door de allerbeste binnen dit vakgebied:
– de PhiAcademy
– de Elite Microblading Academy
– en de winnares microblading contest Liucija Penkauskiené

 • Uitstekende recensies op social media
 • Uitsluitend gebruik van de allerbeste merken
 • Persoonlijke aandacht en uitgebreid advies
 • Uitgebreide nazorg informatie en nazorg producten
 • GGD gecertificeerde salon
Wanneer is LIZ beschikbaar?

Bij LIZ kun je terecht op dinsdag, donderdag, vrijdag & zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 21:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak, zodat we alle tijd en aandacht hebben voor jou!

Staat het antwoord dat jij zoekt er niet tussen?
Stuur een mailtje naar eyesbyliz@gmail.com en wij helpen je graag verder!