LIZ Brow & Beauty Expert

Alles over SofTap Eyeliner

Wat is SofTap® Eyeliner ?

SofTap® Eyeliner is al vele jaren een populair alternatief voor permanente eyeliner in de Verenigde Staten. Bij de SofTap®-methode wordt geen machine gebruikt. Met een manuele pen, voorzien van een steriel naaldje, wordt er voorzichtig pigment in het ooglid gepigmenteerd. In vergelijking met de reguliere permanente make-up wordt deze behandeling als zeer mild en vriendelijk ervaren!

N

NAZORG

 • Alleen op de eerste dag na de behandeling: iedere 2 uur deppen met een vochtig wattenschijfje. Daarna breng je een nieuw laagje aftercare zalf aan.
 • Vanaf de volgende dag: 4x per dag een dun laagje aftercare zalf aanbrengen.
 • De daarop volgende dagen doorgaan met het aanbrengen van de aftercare zalf.
 • Let op: stoppen met het aanbrengen van de aftercare zalf, wanneer er korstjes ontstaan. Hiermee voorkom je vroegtijdig pigment verlies.
 • Vermijd de eerste 4 dagen overmatig transpireren (o.a. intensief sporten).
 • Vermijd de eerste 2 weken direct zonlicht en de sauna.
 • Mascara kun je na 4 dagen voorzichtig aanbrengen.
 • Het pigment zal ongeveer 30% lichter worden.
 • De nabehandeling is nodig voor een langdurig eindresultaat.
SofTap®
Voor wie is SofTap® geschikt?

SofTap® is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, die wil genieten van een subtiele eyeliner of oogpotlood. ‘s Ochtends gelijk uit bed stappen met je favoriete oogmake-up zal absoluut iets met je zelfvertrouwen doen. Want waarom doe je normaal je daily make-up routine? Omdat je je frisser, mooier, prettiger en “af” voelt. Het kan je ook simpelweg veel tijd schelen. Voor drukke moeders, voor mensen die ver naar hun werk moeten reizen en/of vroeg moeten starten. En wat dacht je van sporten, zwemmen en dansen? Ook dat kan allemaal zonder je zorgen te maken dat je oogmake-up uitloopt. Spreekt dit jou aan en vind je reguliere, machinaal aangebrachte (semi-)permanente make-up een stap te ver? Dan is SofTap® iets voor jou!

Wat zijn de voordelen van SofTap®?
 • Mildere behandeling dan reguliere PMU
 • Geen tatoeage maar semi- permanente make up
 • Subtiele boven en/of onder eyeliner
 • Nihil kans op verkleuringen of uitvloeiingen
 • Het model is jaarlijks aan te passen
 • Maakt oogpotlood/eyeliner overbodig
 • Sprekende ogen gedurende 1 tot 2 jaar!
Met welke merken werkt LIZ?
LIZ werkt uitsluitend met het merk Li Pigments. Dit gerenommeerde bedrijf produceert al meer dan 20 jaar pigmenten op het gebied van permanente make-up. Li Pigments staan bekend om duurzaamheid, minimale tot geen verkleuringen en uitloop, daarnaast gegarandeerd 100% veiligheid. De pigmenten zijn o.a. samengesteld uit organische mineralen. De kleur van het pigment wordt exact afgestemd op jouw huid en haartint.
Is SofTap® permanente make-up?

De SofTap infralash eyeliner is een semi-permanente make-up. Na een SofTap behandeling blijft het pigment, afhankelijk van je huidtype, ongeveer 1 tot 2 jaar goed zichtbaar. De eyeliner zal langzaam vervagen. Daarom wordt geadviseerd om na ongeveer 1 jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Deze nabehandeling duurt gemiddeld 1 uur.

Bij sommige huidtypes kan het voorkomen dat het pigment vroegtijdig wordt uitgestoten. In dit geval kun je in overleg vaker terugkomen voor een na behandeling tegen een gerduceerd tarief. 

Resultaten
Hoe zien mijn ogen er vlak na de behandeling uit?

Je oogleden kunnen na de behandeling lichtjes gezwollen zijn. De kleur zal ongeveer 30% donkerder zijn dan het eindresultaat. De nazorg voorschriften versnellen het genezingsproces.

Hoe lang blijft de eyeliner zichtbaar?

De zichtbaarheid is afhankelijk van je huidtype. LIZ adviseert om gemiddeld 1 x per jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Het pigment zal langzaam vervagen en na ongeveer 3 jaar volledig verdwenen zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling start met het aanbrengen van verdovende crème en dit wordt gedurende de behandeling, wanneer gewenst, opnieuw aangebracht. Daarom is de behandeling vrijwel pijnloos!

De gevoeligheid na het plaatsen zal per persoon verschillen. In vergelijking met het machinaal pigmenteren (reguliere PMU), wordt deze methode als zeer vriendelijk ervaren.

Indien gewenst kun je een uur voor de behandeling 2x paracetamol innemen. (Let op: geen aspirine!)

Welke pigmenten worden er gebruikt?
LIZ werkt uitsluitend met het gerenommeerde merk LiPigments. LiPigments heeft al meer dan 20 jaar ervaring en kennis op het gebied van het produceren van pigmenten, speciaal ontwikkeld voor permanente make-up. LiPigments voldoet aan de richtlijnen van de EU Resolution ResAP (2008)1, en is goedgekeurd door de FDA, door de GmbH (het CTL), en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteiten. Ze behoren tot de top 3 best geteste pigmenten ter wereld qua veiligheid en zijn ook MRI veilig. De kleuren zijn parabenenvrij en worden gemaakt met steriel (niet gedistilleerd zoals de meeste Nederlandse merken) water. Alle kleuringen hebben een andere ingrediëntenlijst, welke vermeld staat op de verpakking. Het is een samenstelling van o.a. organische en synthetische mineralen. Mocht je bepaalde allergieën hebben, dan is het verstandig deze van te voren te bespreken.
Wat is het verschil tussen SofTap, reguliere permanente make-up (PMU) en tatoeëren?
 • SofTap is manueel aangebrachte semi-permanente make-up, geschikt voor alle huidtypes. Met een flexibel naaldje, wordt de gewenste eyeliner voorzichtig manueel in de huid gepigmenteerd. Het pigment wordt in de bovenste huidlaag (opperhuid) geplaatst. Daardoor is de behandeling vriendelijker, voor de toch al vrij dunne huid van de oogleden. De behandeling is dus milder en het resultaat natuurlijker dan reguliere PMU. Daarnaast is kans op verkleuringen of uitvloeiingen nihil.
 • Via de reguliere PMU methode, wordt het pigment met een machine en 1 of meerdere naalden pigment onder de opperhuid (lederhuid) ingebracht. Maar de kans op uitvloeiing na behandeling is dan ook hoger. Het pigment zal na enkele jaren vervagen, maar veelal nooit volledig uit zichzelf verdwijnen. Hierdoor is er meer kans op verkleuringen. Aangezien er dieper in de huid wordt gepigmenteerd, blijft het resultaat 3 tot 5 jaar zichtbaar. De kans op uitvloeiing na behandeling is hoger.
 • Bij een tatoeage wordt er via een machine, inkt in de onderste huidlaag aangebracht. De kans op uitvloeiing is groot en de inkt zal nooit uit zichzelf verdwijnen.
Waarom LIZ
Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Via de website kun je gemakkelijk een afspraak maken voor een SofTap-behandeling.

We starten met een intakegesprek. In dit gesprek word je geïnformeerd over permanente make-up, nazorg en eventuele risico’s. Vervolgens word je gevraagd om een toestemmingsformulier te ondertekenen.

Daarna neem je plaats op de behandelstoel en zorgen we dat je comfortabel ligt (dekentje en extra kussentje zijn hiervoor beschikbaar).

De eerste stap is het bepalen van het model. Hierbij wordt rekening gehouden met de autonomie van je gezicht en specifiek de vorm van je ogen. Indien nodig zal de gewenste eyeliner worden voorgetekend met een speciaal potlood. Uiteraard kun je de vorm/het model laten aanpassen totdat je helemaal tevreden bent.

LIZ werkt uitsluitend met het merk Li Pigments. Dit gerenommeerde bedrijf produceert al meer dan 20 jaar pigmenten op het gebied van permanente make-up. Li Pigments staan bekend om duurzaamheid, minimale tot geen verkleuringen en uitloop. Daarnaast gegarandeerd 100% veiligheid. De pigmenten zijn o.a. samengesteld uit organische mineralen. De kleur van het pigment wordt exact afgestemd op uw huid en haartint.

De totale behandeling (intakegesprek, aftekenen, nazorg ect.)  zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. Na 4 weken kun je terugkomen voor gratis nabehandeling .

De SofTap eyeliner, blijft afhankelijk van je huidtype, ongeveer 1 tot 2 jaar goed zichtbaar. Het pigment zal langzaam vervagen en daarom adviseert LIZ om jaarlijks terug te komen voor een nabehandeling.

Bij sommige huidtypes kan het voorkomen dat het pigment vroegtijdig wordt uitgestoten. In dit geval, kunt u in overleg, vaker terugkomen voor een nabehandeling.

Waar vindt de behandeling plaats?

Onze sfeervolle salon ligt in het centrum van Poortugaal. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Er is altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Waarom zou ik kiezen voor LIZ?

Getraind door de allerbeste binnen dit vakgebied;
– de PhiAcademy
– de Elite Microblading Academy
– en de winnares microblading Liucija Penkauskiené

 • Uitstekende recensies op social media
 • Uitsluitend gebruik van de allerbeste merken
 • Persoonlijke aandacht en uitgebreid advies
 • Uitgebreide nazorg informatie en nazorg producten
 • GGD gecertificeerde salon
Wanneer is LIZ beschikbaar?

Bij LIZ kun je terecht op dinsdag, donderdag, vrijdag & zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en op dinsdag en donderdag van 19:00 tot tot 21:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak, zodat we alle tijd en aandacht hebben voor jou!